Història Cursa

Read More ...

Història de l’Entrebancada

L’Entrebancada neix a partir del canvi de Junta Directiva del Club Atlètic Palafrugell, el novembre de 2014. Un dels principals acords d’aquesta nova junta és la d’incloure el club dins del programa d’entitats juvenils, que treballen per fer de Palafrugell un poble actiu amb el jovent.

Una de les iniciatives de les entitats del poble són les “Setmanes Joves”, on totes les entitats adscrites a la Comissió d’entitats juvenils organitzen una activitat els dies que formen les Setmanes Joves. D’aquesta manera, a principis de 2015 neix l’Entrebancada, que serà el nom que rebrà aquesta cursa d’obstacles inèdita a Palafrugell i a les nostres contrades.

L’Entrebancada no és una cursa d’obstacles atlètica on els corredors superen els clàssics obstacles repartits per la pista d’atletisme. Es tracta d’una cursa poc competitiva i de caire lúdic que transcorre per un recorregut de 7 quilòmetres de pistes forestals i de bosc, on els participants es troben amb diferents entrebancs en forma d’obstacles que han de superar per tal de seguir endavant.

La dificultat de la prova és baixa. Així doncs, amb un mínim de condició física es pot realitzar tranquil·lament. L’objectiu principal és passar-ho bé gaudint d’un matí d’esport.

El CA Palafrugell, a part de les seves funcions de promoció de l’atletisme a través de la seva escola, de triatló i de natació, i també dels seus grups d’entrenament, també s’ha consolidat com a ferm organitzador d’esdeveniments esportius, com la ‘Pujada al Far – Cursa de Llafranc’ o la ‘Mini-Marató de Calella – Memorial Jordi Moner’. I també com a co-organitzador de l’Oncotrail, una cursa que barreja solidaritat i esport i que, actualment, és una prova d’ultrafons referent a Catalunya, o el Miting Internacional d’Atletisme, pioner al circuit Europa Atletisme Promotion a l’estat Espanyol des de 1992.

Un dilatat currículum acompanya el Club en l’organització i col·laboració de proves que són puntals al nostre país, com l’haver organitzat la 1a Marató popular de l’estat Espanyol, el 12 de març de 1978, l’Ekiden (marató per relleus), haver co-organitzat la Triatló Internacional Vila de Palafrugell, una de les primeres de l’Estat, o la col·laboració a la Radikal Marbrava, actualment la competició en aigües obertes més important del país.


Ara és el moment de l’Entrebancada.

 

Estadística històrica 

Pagina-en-obras